Teollisuusvaihteistoöljyt

Omat koneet
Rajaa tuloksia
 • Valmistaja
  • Hinta
    163 tuotetta

   Teollisuusvaihteistoöljyjen viskositeettiluokitukset ovat yleensä ISO VG 32,46,68,100,150,220,320, jne.

   Tehokkuusluokitukset ovat DIN 51517-3 CLP, AGMA, David Brown, jne.

   Teollisuusvaihteistojen valmistajat ovat määritelleet omat vaatimuksensa valmistamilleen tuotteillensa. Voiteluöljyjen suorituskykyvaatimukset seuraavat sekä vaihteistojen rakenteita että toimintaympäristöä kuten ajoneuvovaihteistoöljyjen vaatimuksia.

   Teollisuusvaihteistoöljyissä jaotellaan öljyt lisäksi joko vaihteisto- ja/tai kiertovoiteluöljyiksi. Vaihteistoöljyt ovat EP- (Extreme Pressure) lisäaineistettuja öljyjä, mineraali- ja synteettisiä öljyjä hammaspyörävaihteistoille hammaspyörien kulumisenestoon sekä laakerivoiteluun joko öljykylpy- tai painevoitelujärjestelmille.
   Lisäaineistukseen kuuluu EP- lisäaineistuksen ohella myös muita kemikaaleja kuten hapettumisenesto-, puhtaanapito – likaa ja kerrostumia puhdistavia ja jakauttavia, korroosionesto- ym. lisäaineita.

   Kiertovoiteluöljyissä ominaisuuksia pitää olla enemmän: Hydrauliikkaöljyinä säätimissä, laakerivoiteluissa, hammaspyörien voiteluissa ja varsinkin selluloosa- ja paperikoneissa erinomainen vedenerotuskyky ja veden vaikutusten eliminointi ovat tärkeitä ominaisuuksia. Lisäksi suodatettavuusominaisuuksien pitää olla tehokkaat. Teollisuusvaihteistoissa on myös erikoisratkaisuja, jolloin on käytettävä synteettisiä, perusöljy V:n voiteluaineita kuten PAG - (PolyAlkaliiniGlykoli) – voiteluöljyjä ns. matopyörävaihteistoissa, joissa on metalleina teräs/ pronssi – hammaspyöräpari. Nämä öljyt EIVÄT ole sekoituskelpoisia muiden öljyjen kuin muiden PAG- öljyjen kanssa.