Ilmansuodattimet

Omat koneet
Rajaa tuloksia
 • Valmistaja
  • Hinta
    5745 tuotetta

   Jo 100 g hiekanomaista hiovaa pölyä riittää tuhoamaan moottorin ja/tai kompressorin männät ja liukupinnat. Ilmansuodattimien sopivuus ja oikea laatu varmistavat laitteiden pitkän ja luotettavan toiminnan. Näihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota valittaessa oikeita kunnonvalvontalaitteita.

   Yksinkertaisimmillaan järjestelmiin on saatavilla alipaineanturit, jotka liitetään suodattimien ja turboahtimen väliin valvomaan suodatetun puhtaan ilman alipainetta. Alipaineen noustua riittävän korkealle (”juorumäntä”) ilmaisin nousee läpinäkyvässä putkessa ja näyttää PUNAISTA eli alipaine liian suuri. Suodattimet on vaihdettava. Jos jatkuvasti työskennellään erittäin vaativissa olosuhteissa esimerkiksi kivimurskausolosuhteissa, niin kannattaa harkita asennettavaksi ns. esisuodattimet.

   Tyypilliset esisuodattimet toimivat keskipakoperiaatteella ja poistavat raskaimmat karkeat epäpuhtaudet ilmuilmasta ja pidentävät pääilmansuodattimien ikää. On myös huolehdittava siitä, että imuilmaan ei joudu pakokaasua, joiden hiilipartikkelit tukkivat tehokkaasti ilmansuodattimien huokoset. Esimerkiksi kompressorivaunuissa imuilman suodattimet voivat olla moottorikoteloiden sisällä. Meluntorjuntavaatimukset pakottavat sulkemaan tilat hyvin tiiviisti. Vuotavat pakosarjan liitokset synnyttävät helposti hiilipartikkeleita, jotka ovat iso haitta suodattimille.Sama riski pätee moottorin huohotinjärjestelmien toiminnassa. Öljysumu on erittäin tehokas suodattimien tukkija.