Blogi

Blogi


NOITECH-SUODATTIMET NYT SUOMEN VOITELUAINEKAUPALTA
Suomen Voiteluainekauppa täydentää suodatinvalikoimaansa italialaisen Noitechin tuotteilla. Noitech on suuntautunut erityisesti paineilmapuolelle, kompressorien ja vakuumipumppujen huoltosarjoihin sekä ilman ja kondenssin jälkikäsittelyyn. Noitechin valikoimassa on yli 6000 nimikettä, joten heiltä löytyy oikea tuote merkistä tai mallista riippumatta – 20 vuoden kokemuksella.

Teksti ja kuva: Jaakko SaarilampiCOMET-TUOTEMERKKI SIIRTYI SUOMEN VOITELUAINEKAUPPA OY:N HALTUUN
Comet-tuotemerkki on siirtynyt Suomen Voiteluainekauppa Oy:lle. Tuotteet tulevat myyntiin nopealla aikataululla ja tiedotamme asiasta tarkemmin lähiaikoina. On kunnia saada tämä yli 50 vuotta vanha tuotemerkki meille, sanoo yrittäjä Atte Välimäki. Comet on hyvässä merkityksessä sellainen historian havinaa henkivä tuotemerkki, jonka Voiteluainekauppa siirtää nykyaikaan ja uuteen aikaan. Kuten sanottu ilman historiaa ei ole nykyaikaa ja tämä aika tarvitsee myös vanhaa ja tuttua. Ja sitä Comet tuotemerkkinä edustaa. Tuotteet edustavat luonnollisesti juurikin tätä hetkeä, Välimäki toteaa.

Teksti: Sari Ristilä-HapponenVOITELUAINEKAUPPA ON FLEETGUARD-SUODATTIMIEN PLATINUM DISTRIBUTOR 2024
Uusi vuosi lähtee suodatinmyynnin osalta käyntiin erittäin positiivissa ja kasvuhakuisissa tunnelmissa, sanoo Tommi Uusi-Rauva. Saimme Fleetguardilta Platinum-tason merkin, joka kertoo, että olemme brändin huippumyyjä niin määrien kuin osaamisen suhteen. Näin maahantuojana ei voi tietysti olla kuin äärimmäisen iloinen hienosti viime vuoden puolella alkaneesta yhteistyöstä, Uusi-Rauva toteaa. Päämiehenä Fleetguard on omistautunut tukemaan maahantuojiensa ja jälleenmyyjiensä menestystä ja antaa myynnille kaiken tukensa muun muassa koulutuksen kautta, hän jatkaa.

MERKITTÄVÄÄ KASVUA SUODATINMYYNNISSÄ ODOTETTAVISSA


Voiteluainekauppa hakee merkittävää myynnin kasvua suodattimienkin osalta vuonna 2024 vaikka talouden tilanne Suomessa on haastava ainakin alkuvuodesta. Toimenpiteitä tavoitteen saavuttamiseksi tehdään ja on tehty, Uusi-Rauva sanoo. Suodatinosaamista on vahvistettu muun muassa rekrytointien kautta. Uusia työntekijöitä aloittaa heti alkuvuodesta ja suodattimien ostopuolta vahvistetaan huippuosaajalla, joka aloittaa niin ikään tammikuussa. Mutta siitä sitten tarkemmin hieman myöhemmin, Uusi-Rauva toteaa. Suomen Voiteluainekaupan päämäärä on olla täyden palvelun tukkuliike mitä tulee voiteluaineisiin, suodattimiin ja kemikaaleihin. Me olemme sitä jo, mutta aina voi ja pitää parantaa, Uusi-Rauva sanoo. Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta asiakkaillemme minunkin puolestani, Tommi Uusi-Rauva sanoo.

Teksti: Sari Ristilä-HapponenKARI SALMELAYHDESSÄ JA YHTEISTYÖSSÄ KOHTI PÄÄMÄÄRÄÄ


Ole läsnä, kuuntele, myönnä olevasi väärässä ollessasi väärässä ja ennen kaikkea ole reilu, kuvailee Kari Salmela toimenkuvaansa myyntitiimin vetäjänä. Moni käsittää sanan vaativa ainakin jossain määrin negatiivisena, kun puhutaan esimiestyöskentelystä. Itse olen sitä mieltä, että hyvä tiiminvetäjä saa ihmisistä esiin parhaat puolet ja halun menestyä olemalla oikealla tavalla vaativa, Kari jatkaa. Tavoitteet auttavat ihmisiä käyttämään työaikansa tehokkaasti ja etenemään kohti päämäärää. Sanat yhdessä ja yhteistyössä tarkoittavat myös yhteistyökykyistä ja se on mielestäni osoittautunut onnistuneeksi yhdistelmäksi. Kun ihmiset ymmärtävät mitä ja miksi asioita tehdään, niin lopputulos ei voi olla kuin hyvä, hän naurahtaa.

VOITELUAINE- JA SUODATINKAUPPAA 22 VUODEN KOKEMUKSELLA


Kysymykseen ”mikä on saanut viihtymään samalla alalla jo 22 vuotta”, Kari vastaa lyhyesti ”asiakkaat”. Pitkät asiakassuhteet henkilöityvät ja muuttuvat jopa ystävyyssuhteiksi, Kari sanoo. Parhaimmillaan työ on erittäin haastavaa asiakaspalvelutyötä. Ala kehittyy koko ajan, joten pelkoa paikallaan junnaamisesta ei ole. Asiakaspalvelun ohessa myynnin vetäminen ja kehittäminen ovat varsin antoisa työnkuva. Myös palvelukonseptin kehittäminen tuotteiden osalta on äärimmäisen mielenkiintoista.

PARHAAT TUOTTEET JA TOIMITUSVARMUUS OVAT KAIKEN PERUSTA


Meillä on alan parhaat brändit niin voiteluaineissa kuin suodattimissa tarjottavanamme asiakkaille. Haasteena on se, ettei yksikään tavarantoimittaja kykene toimittamaan kaikkia tuotteita. Tuotteiden kysynnän volyymit eivät yksinkertaisesti mahdollista sellaista konseptia, että kaiken saisi yhdeltä brändiltä. Meidän tehtävämme on etsiä hinta-laatusuhteeltaan parhaat tuotteet asiakkaillemme, Kari sanoo. Se pätee niin voiteluaineisiin kuin suodattimiin. Meidän ehdoton valttimme on myös toimitusvarmuus, joka näkyy asiakkaan suuntaan toimitusten nopeutena.

Kun lähtee aamulla mielellään töihin tietää olevansa oikeassa paikassa, Kari sanoo. Ja kokee, että työpaikalla on helppo hengittää, niin työilmapiiriä ei tarvitse mitata kyselyillä, Kari naurahtaa.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-HapponenMARKKU SALONENOSTOTOIMINTOIHIN LISÄÄ VAHVAA OSAAMISTA


Kun on tehnyt lähes koko aktiivisen työuransa eli 30 vuotta työtä voiteluaineiden ja erityisesti suodattimien parissa, niin ei oikein muuta osaa, Markku naurahtaa. Vastuualueenani täällä Voiteluainekaupalla on toimia ostopäällikkönä vastaten erityisesti Fleetguardin suodatintilauksista. Toki muidenkin edustamiemme suodatinmerkkien ostaminen on vastuualueella. Brändejä on niin paljon, että niitä jaetaan toisen ostoista vastaavan kollegan kanssa. Voiteluaineista Lubrication Engineers eli ehkä tutummin LE ja Petro-Canada kuuluvat myös minun vastuulleni, Markku toteaa. Ostotoimintojen merkitys on suuressa roolissa, kun myynti kasvaa. Tuntuu hyvältä olla nyt osa tätä SVAKin tiimiä.

TAHTOTILALLA ON MERKITYSTÄ


Kiinnostus voiteluaineisiin ja suodattimiin sekä halu tehdä työtä niiden parissa on pysynyt yllä ihan puhtaasta kiintymyksestä alaan, Markku toteaa. Koen työni haastavaksi, mutta myös monella tavalla palkitsevaksi. Vuosia ja vuosia jatkuneet suhteen ulkomaisiin päämiehiin ovat merkityksellisiä. Suhteet muuttuvat ihan ystävyydeksi mikä tuntuu hienolta. Voi kuulostaa kliseeltä, mutta kaikki työpäiväni ovat erilaisia. Voiteluainekaupalla on kannustava ja iloinen tekemisen tahtotila. Työilmapiiri vaikuttaa kaikkeen tekemiseen, Markku sanoo.

TULEVAISUUDEN NÄKYMIÄ


Olen vakuuttunut, että vaikka maailma muuttuu ympäristöystävällisempiin tapoihin toimia ja raskaskonepuolikin sähköistyy, niin aina tarvitaan suodattimia ja voiteluaineitakin. Vihreä siirtymä ja uudet biopohjaiset tuotteet ovat tervetulleita ja niiden kysyntä kasvaa tasaisesti, Markku toteaa.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-HapponenKALLE TOIVAKESKUSTELEVA JOUKKUEPELAAJA


Liiketoiminnan kasvaessa myös logistiikkaan liittyvien toimintojen merkitys kasvaa. Kalle Toiva vastaa logistiikan esihenkilönä varastotoiminnoista. Järjestelmällinen, sinnikäs ja peräänantamaton kuvailee Kalle luonnettaan. Kaikki ominaisuuksia, joita työelämässä menestyäkseen tarvitsee. Olen esimiehenä keskusteleva joukkuepelaaja. Uskon vahvasti siihen, että jokaisen mielipiteellä ja toiveilla on merkitys ja keskustelemalla asioihin löytyy aina ratkaisu.

Kalle on työskennellyt logistiikan tehtävissä jo reilut 10 vuotta. Työn fyysisyys on yksi suurimmista syistä pysyä alalla, Kalle naurahtaa. Tykkään tehdä fyysistä työtä. Toimistotöitä on sopivassa määrin ja sekin tuntuu hyvältä.

TULEVAISUUDEN HAASTEET LOGISTIIKASSA


Suurimmat haasteet tulevat olemaan eri toimijoiden valtava määrä toimitusketjussa, Kalle sanoo. Kun yhtä lähetystä kuljetti aikaisemmin yksi toimija lähtöpisteestä määränpäähän, niin nykyään väliin mahtuu eri toimijoita valtava määrä. Virhemarginaalit kasvavat ja se tulee aiheuttamaan todella paljon työtä. Yhteispeli ja eri toimijoiden sovittaminen yhteen tulee olemaan haaste logistiikka-alalla. Meidän pääyhteistyökumppanimme on Postin logistiikka- ja rahtipuoli. Heillä tuo toimitusketju toimii erittäin hyvin ja se on meidän ja asiakkaiden kannalta olennaisen tärkeää. Toki meillä on kuljetussopimukset muidenkin toimijoiden kanssa ja yhteistyö sujuu.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-HapponenHIENO PÄÄTÖS VUODELLE 2023 – MAAHANTUONTISOPIMUS Q8OILS
Tämä vuosi on ollut Suomen Voiteluainekaupan historiassa mieleenpainuva monessakin mielessä, toteaa Tommi Uusi-Rauva. Vahvaa liiketoiminnan kasvua, uusia työntekijöitä ja ensi vuonna toimi- ja ennen kaikkea varastotilojen laajennus. Sillä varastotilaa me tarvitsemme, Uusi-Rauva sanoo. Hieno vuosi saa hienon päätöksen, kun yritystämme lähestyi Q8Oils ja allekirjoitimme maahantuonti- ja jälleenmyyntisopimuksen heidän kanssaan tänään. Tuntuu palkitsevalta niin yritystämme kuin etenkin henkilökuntaa kohtaan, että saamme yhteydenottoja huippubrändeiltä. Ja viesti on se, että tekemisemme ja etenkin tapamme toimia on huomattu, Uusi-Rauva sanoo. Luottamus on avainsana.

Kun yritys saa miettiä investointitarpeita, niin se ei voi olla kuin positiivinen asia, Atte Välimäki sanoo. Meillä on nyt tarjottavanamme asiakkaille saman katon alta pelkkiä huippubrändejä ja tuotteita. Q8Oils on hieno jatkumo meidän valikoimaamme, Välimäki toteaa.Q8OILS JA SKANDINAVIAN ASIAKKAAT


Q8Oils on kehitetty skandinaavisiin olosuhteisiin, sanoo Juha Lindberg, joka on kontaktissa asiakaspintaan joka päivä. Suuret teollisuuden ja maanrakentamisen toimijat ovat vannoutuneita Q8-käyttäjiä, Lindberg sanoo. Esimerkiksi hydrauliikkaöljyissä jähmepiste on -48 Celsius astetta – joissain tuotteissa jopa -51. Sitä tarkoitetaan skandinaavisilla olosuhteilla, Lindberg naurahtaa. Isot toimijat haluavat saada saman brändin alta koko tuotekirjon. Lisäksi tuotteiden saatavuus ja toimitusvarmuus ovat merkittäviä asioita. Tuotteet tulevat Q8:n Ruotsin Skandinavian varastosta meille parissa päivässä, Lindberg kertoo.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-Happonen
SUOMEN VOITELUAINEKAUPPA LAAJENTAA SUODATINTOIMITUKSIAAN – SOPIMUS HIFI FILTERIN KANSSA
Nopeat toimitukset eli saatavuus on asiakkaan näkökulmasta usein jopa hintaa tärkeämpi valintaperusta, toteaa Jussi Haaparanta. Hän jos joku tietää asiakkaan tarpeet. Kun työnä on varmistaa, että toimitukset pelaavat ja varastosta löytyy oikeita tuotteita asiakkaiden tarpeisiin, ostajan rooli toimitusketjussa on oleellisessa roolissa. Ostajan tehtävä on olla hereillä, Haaparanta sanoo. Ja hereillä me täällä SVAKilla olemme, hän jatkaa. Minun tehtäväni on varmistaa, että meillä on toimitusvalmius ja toimitusvarmuus.

Olemme solmineet maahantuontisopimuksen Hifi Filterin kanssa, jolla on varastossaan yli 70 000 eri suodatinta. Hifi Filter on tunnettu tukkuliike, joka on kuuluisa toimitusvarmuudestaan ja nopeudesta. Yrityksen slogan ”A single order, a single delivery, a single invoice and above all a single partner!” tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin yksinkertaisia toimintatapoja, joita noudattamalla pärjää, Haaparanta sanoo. Hifin motto tarkoittaa suomeksi yksinkertaisesti ”Yksi tilaus, yksi toimitus, yksi lasku ja ennen kaikkea yksi kumppani!” Muuta ei tarvita. Ja tämä malli konkretisoituu asiakkaalle edellä mainitsemillani tavoilla, Haaparanta naurahtaa.

Suodatinmyyntimme on valtavassa kasvuvauhdissa. Liiketoiminnan peruskivenä on asiakkaiden kokonaisvaltainen palveleminen ja suodatinmyynti näyttelee siinä todella merkittävää roolia. Me tarjoamme asiakkaillemme koko paketin, Haaparanta sanoo.

Teksti: Sari Ristilä-HapponenEUROOPAN SUURIN LÄMMÖNSIIRTOÖLJYVALIKOIMA
Suomen Voiteluainekauppa myy saksalaisen valmistajan Fragolin lämmönsiirtoöljyjä ja lämmönsiirtojärjestelmien puhdistuskemikaaleja. FragolTherm on tunnettu ja laajasti arvostettu rekisteröity tuotemerkki, toteaa Jussi Monto. Saksassa on paljon laitevalmistajia, jotka suosittelevat laitteistoissaan käytettäväksi nimenomaan Fragolin lämmönsiirtoöljyjä, hän jatkaa. Yritys on toiminut yli 60 vuotta ja se on erikoistunut nimenomaan näihin tuotteisiin.

Lämmönsiirtoöljyn ensisijainen tehtävä on kestää korkeita lämpötiloja. Isoissa prosesseissa päästään lähelle 300 celsiusasteen lämpötiloja, Jussi Monto sanoo. Hyvänä esimerkkinä toimii muovipakkausteollisuuden prosessit muovinsulatuksessa, kun valmistetaan elintarvikepakkauksia muovista, jatkaa Monto. Elintarvikepakkausmuovia valmistava teollisuus toimii myös konkreettisena esimerkkinä, hän toteaa. Näissä elintarviketeollisuuteen liittyvissä prosesseissa lämmönsiirtoöljyllä pitää olla elintarviketeollisuudelle määrätyt puhtausluokitukset ja Fragol luonnollisesti täyttää ne. Se mikä erottaa Fragolin tuotteet kilpailijoista on perusöljy. Kaikki perustuu perusöljyyn, Monto toteaa. Laadukas perusöljy on vetykäsiteltyä. FragolTherm lämmönsiirtoöljyjen käyttöikä on tasaisen lämpötilan prosesseissa vuosia. Eli öljy kestää paremmin käyttöä, Monto sanoo.

VAIHTOPROSESSI ALKAA JÄRJESTELMÄN PESUSTA


Kun asiakas päättää vaihtaa järjestelmänsä lämmönsiirtoöljyt, niin prosessi lähtee liikkeelle järjestelmän pesemisestä. Meiltä saa luonnollisesti myös Fragolin puhdistuskemikaalit, Monto mainitsee. Suurissa tuotantolaitoksissa halutaan usein myös meidän teknisen avun lisäksi paikalle valmistajan edustaja käymään vaihtoprosessin eri vaihteet läpi. Fragol tarjoaa ensiluokkaista teknistä tukea asiakkailleen, Monto toteaa. Tämänhetkiset toimituksemme ovat olleet yli 20 000 litraa suurille kotimaisille tuotantolaitoksille. Toimitukset vaihtelevat sadoista litroista tuhansiin litroihin asiakkaan tarpeista riippuen.

Fragolin toimitusvarmuus ja ennen kaikkea toimitusnopeus on omaa luokkaansa. Me pystymme toimittamaan asiakkaalle todella isoja määriä viikon kahden toimitusajalla. Seikka, joka antaa selvän edun kilpaileviin tuotteisiin nähden, Jussi Monto sanoo. Fragolin lämmönsiirtoöljyvalikoima on Euroopan suurin ja se kattaa tuotteet lämpötilaväliltä 110°C–430°C.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-HapponenX-1R-TUOTTEET NYT MEILTÄ!
Suomen Voiteluainekauppa Oy myy jatkossa myös X-1R-tuotteita, kertoo Tommi Uusi-Rauva. X-1R-tuoteperhe on erittäin tunnettu brändi niin meillä kuin maailmalla, hän jatkaa. Tuotteiden alkuperämaa on Yhdysvallat. Erittäin laadukas ja toimiva tuoteryhmä tulee täydentämään valikoimaamme lisäaineiden osalta loistavasti, Uusi-Rauva toteaa.

Näitä tuotteita on meiltä paljon kysytty ja nyt tosiaan voimme vastata asiakkaiden tarpeisiin.

Tuotteiden osalta lähdemme liikkeelle kysytyimpien tuotteiden kanssa. Verkkokaupastamme löytyvät jo tuotteet, joita on varastossamme heti valmiina toimitukseen, Uusi-Rauva kertoo. Metallinhoitoaine, Diesel+Booster, TTL-liukupintaöljy, PSL tunkeutuva lisäaine ja ketjuöljy ovat ne tuotteet, joita meiltä eniten kysytään. Toki kaikkia muitakin tuotteita pystytään toimittamaan, Uusi-Rauva sanoo. Tuotteiden laadusta kertovat sertifikaatit, jotka X-1R on saanut. X-1R on ainoa voiteluaineyhtiö, joka on hyväksytty avaruusteknologian Hall of Fameen. Se on myös ainoa yhtiö, jolle on myönnetty NASAn Avaruusteknologian sertifikaatti.

Näitä tuotteita on ilo tarjota asiakkaillemme, Tommi Uusi-Rauva toteaa.

Teksti: Sari Ristilä-HapponenJUHA RUUSILATEOLLISUUDESTA MYYNTIIN


Yksitoista vuotta sitten nuorehkolle koneinsinöörille tarjoutui työtilaisuus, johon ei voinut olla tarttumatta. Olin ollut jo reilut kymmenen vuotta paperiteollisuuden palveluksessa, kun eteeni tuli tilaisuus vaihtaa kokonaan toiselle alalle, Juha Ruusila kertoo. Silloinen työnkuvani tuntui muuttuneen rutiiniksi, jossa en nähnyt siihen tulevaisuudessakaan uusia haasteita tai muutoksia. Tuli tunne, että nyt ja vielä täytyy uskaltaa lähteä kokonaan uusille urille, hän jatkaa. Olen toiminut voiteluaineiden ja suodattimien myynnin ja teknisen neuvonnan parissa jo yli kymmenen vuotta. Ala muuttuu koko ajan ja työnkuva sitä myöten, Juha toteaa. Se mikä myös viehättää tässä ammatissa, on se, että työ ei ole aikaan eikä paikkaan sidottua.

ASIAKKAIDEN TARPEISIIN PYSTYY SAMAISTUMAAN


Se, että pystyy samaistumaan asiakkaiden tarpeisiin, on ollut suuri etu ja antanut ymmärrystä asiakkaiden palvelemiseen, Juha sanoo. Kun itse osti teollisuuteen tuotteita, ymmärtää toisen tarpeet. Koulutus ja työn kautta kertynyt osaaminen antavat valmiudet teknisen tuen antamiseen. On hyvä tunne, kun voi ratkaista jonkun asiakkaan ongelman, hän toteaa.

PROJEKTIA PROJEKTIN PERÄÄN


Rintamamiestalo ja mökki pitävät harrastuksista huolen, Juha nauraa. Aina on joku projekti menossa. Talvisin puuhastellaan autotallissa metallikäsitöiden parissa, Juha sanoo. Omin käsin asioiden aikaan saaminen on palkitsevaa. Itse tehden näkee heti lopputuloksen.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-HapponenJUHA LINDBERGJA MATKA JATKUU


Kun huomaa olevansa liian vanha oppimaan uutta, alkaa varmaan olla toinen jalka haudassa ja toinen banaaninkuoren päällä, nauraa Juha. Kun vaihtaa toisen yrityksen palvelukseen – edustajaksi kuten minä nyt, niin se toimii myös mittarina. Mittarina sille, kuinka hyvin olen palvellut asiakkaitani ja kuinka syvä luottamus myyjän ja asiakkaan välillä vallitsee. Asiakassuhde voi kestää jopa kymmeniä vuosia. Olen onnistunut monissa asioissa kaikesta päätellen hyvin, Juha sanoo.

Työpaikan vaihtaminen tuo aina mukanaan monta uutta asiaa. Suomen Voiteluainekaupalla on monta vuosien varrelta tuttua henkilöä töissä. Ei ollut vaikea valinta, sillä myös ennen kaikkea tutut ihmiset ja tutut tuotteet vaikuttivat omaan ratkaisuuni. Toisenlaiseen yrityskulttuuriin on helppoa sopeutua, kun tuntee ja tietää ihmiset ja heidän tapansa tehdä töitä. Arvostan sellaista avointa ja asiakaslähtöistä toimintamallia, Juha toteaa. Kun annetaan asiakaslupauksia, niin ne eivät ole vain sanoja. Ei tarvitse arpoa, että pitääkö esim. toimituspäivä paikkansa, sillä se on asiakkaalle tärkeintä.

26 VUOTTA JA 10 KUUKAUTTA


Kun on tehnyt tätä työtä melkein 27 vuotta ja vaihtaa toisen yrityksen palvelukseen, niin sitä tulee miettineeksi paljon asioita. Yksi keskeisimmistä kysymyksistä mielessäni oli ”voisinko palvella vanhoja ja uusia asiakkaita vielä paremmin?” Tulin päätelmään, että kyllä voin! Huomaan edelleen innostuvani työstä ja kaikkeen siihen liittyvästä ihan mielettömän paljon, Juha sanoo. Saan energiaa työnteosta ja tykkään työstäni! Edelleen tuntuu äärimmäisen hyvältä saada asiakkaalta kiitos ja palaute. Siihen ei kyllästy koskaan, Juha sanoo. Tunne siitä, että on oikealla alalla, vahvistuu aina, kun saa palautteen, että on onnistunut auttamaan asiakasta. Vieläkin tulee usein mietittyä tyyliin ”jos olisin eilen kuollut, en olisi tuotakaan tiennyt”, Juha nauraa. Kuvailisin itseäni tiedonjanoiseksi ja valmiiksi oppimaan aina uutta. Se pitää kiinni ajassa, Juha jatkaa.

NUMEROMUISTI JA YHTEINEN SÄVEL


Mikä sitten on saanut pysymään samalla alalla näin pitkään? Kuulostaa ehkä hauskalta, mutta numeromuisti, Juha toteaa. Kun myy suodattimia, niin hyvä numeromuisti on ainakin edesauttanut asiaa. Saan vanhoilta asiakkailta soittoja, että mikä suodatin tähän ja tähän Willeen sopii – usein tieto löytyy kovalevyltä! Olen kuullut sanonnan, että musikaalisuus ja numeromuisti liittyisivät toisiinsa, Juha tuumii. Omalla kohdallani musikaalisuus on yhtä kuin neliskulmainen pää ja heikko akustiikka. Huumori pitää mielen virkeänä ja kaimani suodatinvelho Jussi Haaparannan kanssa meinaa mennä välillä pelkäksi vitsiksi, Juha nauraa. Työkaverit ovat tärkeitä ja se, että löytyy yhteinen sävel tekemiseen.

Mottoni on ”Menneisyyttäsi et voi muuttaa, mutta siitä voi oppia! Älä tee samaa virhettä kahdesti!” Tätä mottoani olen yrittänyt noudattaa, Juha naurahtaa.

Teksti: Sari Ristilä-Happonen
Kuva: Jaakko SaarilampiVALMIINA TULEVAISUUTEEN! SUOMEN VOITELUAINEKAUPPA OY ON NYT FLEETGUARD-MAAHANTUOJAFleetguard on brändi, jonka kaikki suodattimia käyttävät ja tarvitsevat tahot tunnistavat. Yhtiön menestystarina alkoi jo vuonna 1958, toteaa Thomas Bellger. Ilman uskollisia ja luotettavia ja Fleetguard-jakelukumppaneita ei olisi tarinaa kerrottavaksi, hän jatkaa. Nyt tätä yhteistyötä lähdetään viemään eteenpäin Suomen Voiteluainekaupan kanssa.

Päämiehen näkökulmasta katsottuna Suomen Voiteluainekauppa täyttää kaikki ne vaatimukset, joita maahantuojalta ja tuotteidemme jälleenmyyjältä odotetaan. Suomen Voiteluainekauppa on jo tunnettu toimija Suomessa. Yrityksen työntekijät ovat alan ammattilaisia ja heidän tekninen osaamisensa täyttää vaatimukset, Thomas Bellger sanoo. Suomen Voiteluainekauppa on dynaaminen ja tulevaisuuteen tähtäävä yritys, jonka toiminnasta ja tavasta tehdä asioita huokuu positiivinen energia ja tekemisen ilo. Se näkyy myös loppukäyttäjälle eli asiakkaalle, Bellger jatkaa.

FLEET SCHOOL


Luonnollisesti Fleetguard panostaa tuotteiden kehitystyöhön valtavasti resursseja. Mutta me panostamme myös tuotteidemme myyjien koulutukseen. Meillä on konsepti nimeltä Fleet School. Koulutuksia järjestetään webinaareina ja niiden suorittamista seurataan. Eli me edellytämme myyntiverkostoltamme koulutuksen suorittamista. Näin me pystymme takaamaan osaamisen ja teknisen tuen tason, Bellger sanoo.

AVAA SE!


Mikä sitten erottaa Fleetguardin suodattimet muista brändeistä? Thomas Bellgerin vastaus on lyhyt, mutta se kertoo kaiken. Hän vastaa kysymykseen kahdella sanalla ”Avaa se”. Se mitä suodattimen sisällä on, kertoo laadun.

Fleetguardin suodattimia käytetään pääasiassa auto-, rakennus-, maatalous-, merenkulku- ja teollisuussektoreilla. Laadukkailla suodattimilla pystytään vähentämään polttoaineen ja jäähdytysnesteiden kulutusta, päästöilma on puhtaampaa. Nämä tekijät ovat tärkeitä, Bellger toteaa.

PITKÄN TÄHTÄIMEN ODOTUKSET


Tästä on hieno lähteä rakentamaan pitkän ajan kestävää yhteistyötä Fleetguardin kanssa, toteaa Tommi Uusi-Rauva. Yrityksemme edustamat brändit vahvistuvat Fleetguardin myötä ja tämä on myös erittäin tervetullut uutinen asiakkaillemme, hän jatkaa.

Teksti: Sari Ristilä-Happonen
Kuva: Jaakko SaarilampiTOMMI UUSI-RAUVA ALOITTAA TOIMITUSJOHTAJANA 1.3.2023Uusi toimitusjohtaja Tommi Uusi-Rauva näkee SVAK OY:n erittäin vahvana ja ennen kaikkea kasvavana alan toimijana. Edustamamme brändit ja sitoutunut henkilökunta ovat kilpailuvalttimme, Uusi-Rauva toteaa.

Kun yritys täyttää kahdeksan vuotta ja on kovassa kasvuvauhdissa, on vaarana, että ollaan tyytyväisiä, toteaa Atte Välimäki. Ja kun ollaan tyytyväisiä, niin ei välttämättä tapahdu sellaista kehitystä, jota me kuitenkin haemme eli vahvaa kasvua liiketoiminnan joka osa-alueella. Olen luotsannut yritystä toimitusjohtajana eteenpäin ja nyt on aika vaihtaa roolia, Välimäki toteaa. Nyt on oikea hetki siirtää oma fokus myyntiin ja uusasiakashankintaan. Keskittyä sellaisiin osa-alueisiin, joissa tulokset konkretisoituvat nopeasti.

Yksi yrittäjyyden hienouksista on se, että kun löytää oikeat ihmiset ympärilleen, voi luopua saadakseen, toteaa Välimäki. Me jatkamme yhtiökumppanini Tapio Laineen kanssa yrityksen eteenpäin viemistä, mutta jaamme vastuuta, kuten nykyaikaisissa yrityksissä tehdään.

Tommi Uusi-Rauva aloittaa toimitusjohtajana 1.3.2023. Hän on toiminut Suomen Voiteluainekauppa Oy:n palveluksessa vuodesta 2019. Hänellä on pitkä kokemus ja vankka osaaminen alalta. Omia vahvuuksiani ovat ehdottomasti liiketoiminnan strateginen kehittäminen, markkinan ja ennen kaikkea kilpailutilanteen analysointikyky, Tommi Uusi-Rauva toteaa. Pitkä ura tällä alalla tarkoittaa myös erittäin pitkiä suhteita tavarantoimittajiin ja muihin olennaisen tärkeisiin sidosryhmiin. Henkilökemioiden kohtaamista ei kannata väheksyä, Uusi-Rauva naurahtaa. Pitkä yhteistyö eri toimijoiden kanssa perustuu ennen kaikkea luottamukseen.

Luottamukseen kulminoituu aivan kaikki, puhutaanpa sitten asiakaskokemuksesta, tavarantoimittajista ja henkilökunnasta, hän sanoo. Tästä on hyvä jatkaa ja näen Suomen Voiteluainekauppa Oy:n erittäin vahvana toimijana voiteluaine- ja suodatinbisneksessä. Meillä on äärimmäisen motivoitunut ja sitoutunut henkilökunta, jonka kanssa kaikki on mahdollista, Uusi-Rauva toteaa.

TEKSTI JA KUVA: SARI RISTILÄ-HAPPONENHUIPPUBRÄNDIN ARVOINEN – SVAK OY ON NYT MOTUL-MAAHANTUOJA


Kun huippubrändi lähtee hakemaan maahantuojaa tuotteilleen, niin halukkaiden yritysten välillä lähdetään tekemään kattavaa kartoitusta, toteaa Pohjolan ja Baltian maiden liiketoiminnoista vastaava aluejohtaja Marko Jokinen. Prosessi muistuttaa rekrytointia! Motulia edustavan yrityksen arvoihin kirjatut ydinsanat ovat aitous ja sitoutuminen, ylpeys Motul-perheeseen kuulumisesta, asiakaslupausten täyttäminen ja kunnioitus asiakkaita ja kumppaneita kohtaan. Tuon kaiken voi varmasti kiteyttää sanaan molemminpuolinen luottamus, joka on kestävän asiakassuhteen kulmakivi, Jokinen jatkaa.


Tapio Laine, Tommi Uusi-Rauva, Aluejohtaja Marko Jokinen Motulilta, Atte Välimäki ja Sergej Hildebrandt Motulilta.

VALINTAKRITEERIT


Syyt, miksi me Motulilla valitsimme Suomen Voiteluainekaupan maahantuojaksi ja ennen kaikkea edustamaan Motulia, olivat ne muista erottavat tekijät, Marko Jokinen sanoo. Voiteluainekaupan erottaa muista alan toimijoista tekijät, jotka voi aistia heti, kun astuu toimitiloihin. Energinen, ammattitaitoinen, kasvava, bränditietoinen ja nopea liikkeissään, Jokinen listaa. Tapa, jolla Voiteluainekauppa brändää edustamiaan tuotemerkkejä eri sosiaalisen median alustoissa on täysin poikkeavaa tällä alalla. Se kertoo meille halusta esitellä tuotteita asiakaslähtöisesti ja sitoutumisesta edustamiinsa tuotemerkkeihin, Jokinen sanoo.
Muut valintakriteerit näyttäytyvät asiakkaille ulospäin siten, että maahantuojalla on tavaraa, jota toimittaa eli yksinkertaisesti toimitusvarmuutena. Maahantuovan yrityksen maksuvalmius ja ostokyky kulkevat käsikädessä, Jokinen sanoo.

JÄSENEKSI MOTUL-PERHEESEEN


Suomen Voiteluainekauppa haluaa kumppaneikseen päämiehiä, joiden kanssa asiat sujuvat sovitulla tavalla, Tommi Uusi-Rauva sanoo. Me haluamme maahantuoda tunnettuja ja luotettavia brändejä eli parasta asiakkaillemme. Motul täydentää tuotevalikoimaamme täydellisesti erityisesti raskaan kaluston osalta kuin myös muiden edustamiensa osa-alueiden myötä. Motulin sydän sykkii moottoriurheilulle, Uusi-Rauva toteaa. Mutta Motul on kaikkea muutakin kuin sitä ja sopii täydellisesti meidän asiakkaidemme tarpeisiin, hän jatkaa. Kun haetaan kasvua ja halutaan varmistaa ennen kaikkea se, että tuotevalikoima vastaa kysyntää, niin Motul puolestaan vastaa näihin tarpeisiin, Uusi-Rauva listaa.

TEKSTI JA KUVA: SARI RISTILÄ-HAPPONENNOPEAMMIN, ROHKEAMMIN JA YHDESSÄ NESTEEN KANSSA


Neste ja Suomen Voiteluainekauppa ovat solmineet yhteistyösopimuksen jakelutoiminnasta. Liiketoiminnan kehittäminen vaatii taitoa kuunnella asiakasta, toteaa Tommi Uusi-Rauva. Asiakaskokemuksen täytyy lähteä juurikin asiakkaan tarpeista, hän jatkaa. Ja me kuuntelemme asiakkaitamme. Neste-voiteluaineet ovat Suomessa kehitettyjä. Tuotekehitys ja tuotteet vastaavat pohjoisen vaativia ja vaihtelevia olosuhteita.


Tommi Uusi-Rauva (vas.) vastaa Voiteluainekaupan liiketoiminnan kehittämisestä ja Tapio Laine (oik.) ostotominnasta.

Nesteen motto ”Nopeammin, rohkeammin ja yhdessä” kuvaa ja vastaa täysin meidän liiketoimintamalliamme. Meidän kilpailuetumme näillä markkinoilla on juurikin toimitusten nopeus, rohkeus tehdä nopeita päätöksiä yhdessä niin päämiesten kuin muiden toimijoiden kanssa, Uusi-Rauva luonnehtii. On hieno lähteä tekemään yhteistyötä kotimaisen toimijan kanssa, jonka tavoitteena on tulla globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa.

Meillä on ja on ollut onni saada sellaisia päämiehiä ja tuotemerkkejä edustukseemme, joiden arvot me voimme jakaa ja joiden tuotteissa myös konkretisoituu nuo arvot. Arvot ovat sanahelinää, jos ne eivät toteudu käyttökokemuksena ja laatuna, sanoo Tapio Laine. Neste on juuri sellainen yhteistyökumppani, jonka kanssa on hieno lähteä kohti vuotta 2022 ja siitä eteenpäin, hän jatkaa.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-HapponenMUOVITYÖSTÖ KIVELÄ OY


Bussikatosten töhryt ovat iso ongelma joka paikassa ympäri Suomen, toteaa Jari Kivelä. Me toimitamme Ylöjärven kaupungille nämä bussikatosten muoviseinämät, jotka on valmistettu karkaistusta polykarbonaattilevystä. Sotkeminen on lähtenyt käsistä ja ratkaisu ei tietenkään voi olla se, että aina vaihdetaan uudet pleksit tilalle. Siksi me tulimme testaamaan oman asiakkaamme eli Voiteluainekaupan tiloihin heidän tuotettaan LE802 sprayta, jolla näitä töhryjä on siivottu onnistuneesti pois eri kohteista. Katsoimme Voiteluainekaupan TikTok-tililtä pari töhryjen siivoamisvideota ja päätimme kokeilla.


LE802


Ruiskutettiin LE802 sprayta töhrittyyn pleksiin ja pyyhittiin, Kivelä sanoo. Kaikki lähti pois ja mikä parasta levyn pinta ei kärsinyt. Materiaalina on karkaistu polykarbonaattilevy, joka on hieman arvokkaampi materiaali. Se tulee kuitenkin käytössä edullisemmaksi, koska sitä voi myös puhdistaa ilman että pinta kärsii. Onhan se usein niin, että jos säästät jossain kohdassa materiaalikustannuksissa, niin loppupeleissä se säästö voi olla aika näennäinen, toteaa Jari Kivelä.

MUOVISTA LÄHES MITÄ VAIN


Me toimitamme Voiteluainekaupalle erilaisia muovista valmistettuja tuotteita. Olemme valmistaneet öljyjen ja vaseliinien testausta varten erilaista muovista valmistettua testikalustoa heille, Jari naurahtaa. Toistaiseksi olemme onnistuneet toteuttamaan kaikki Pelle Peloton –ideat, Kivelä nauraa.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-HapponenNIKLAS LAANKOSKI HOPEALLE ENDURON SME2-LUOKASSA


Enduromoottoripyörien SME2-luokan kilpailuita ajettiin tänä vuonna seitsemän. Päijänteen ympäriajo on osakilpailuista legendaarisin ja se kestää kaksi päivää. Ensimmäiset Päijänne ajot ajettiin jo vuonna 1927 ja se tekee tuosta kisasta yhden kansainvälisestikin mitattuna vanhimmista edelleen ajettavista moottoriurheilukisoista. Itse kisa on niin vaativa, että monelle kisaajalle jo pelkkä maaliin pääsy on saavutus. Kangasalan Moottorikerhoa edustava Niklas Laankoski sai Päijänteeltä sijan kolme.

SME2-luokka ajetaan enduromoottoripyörillä, joiden iskutilavuus on 140-250 cc 2-T tai 270-399 cc 4-T. Laankoski ajaa 250 cc 2-T Yamahalla. Kausi 2021 päättyi loistavaan lopputulokseen eli hopeasijaan. Niklaksen Yamaha kulkee Enin moottoriöljyillä.

Teksti: Sari Ristilä-Happonen
Kuva: Petri LaankoskiKUN ELÄMÄ ON MOBIILIA


Sana mobiili on latinaa ja tarkoittaa liikkuvaa tai siirrettävää. Nina Laitiala haaveili jo lapsena mobiilielämästä. Meidän perhe teki road trippejä autolla ympäri Eurooppaa ja Suomea, kun olin pieni, Nina kertoo. Mukana oli myös teltta, jossa yövyttiin mahdollisuuksien mukaan. Se oli ihanaa ja siitä ajasta on jäänyt ihanat muistot. Niin ihanat, että sitä unelmaa tavoittelen tällä elämäntavalla, Nina naurahtaa.Nina Laitiala toteuttaa unelmaansa elämästä pyörien päällä

UNELMA HERÄÄ ELOON


Syksyllä 2020 ostettiin ensimmäinen MB Sprinter, josta rakennettiin matkailuauto. Tuolla autolla, emme ehtineet tehdä montaakaan matkaa, kun kävi ilmi, että auton vaihteisto oli rikki. Ostimme tilalle uudemman nyt keväällä, Nina kertoo. Autosta löytyy meille kaikki tarvittava ja maisema vaihtuu nopeallakin aikataululla! Nykyinen kotiparkkimme sijaitsee pääsääntöisesti Vuosaaressa, jossa on kaikki mikä on minulle erityisen merkityksellistä eli luonto ja meri. Täksi kesäksi olemme vuokranneet lisäksi kesämökkejä eri puolilta Suomea.

ELÄMÄÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA


Nina jakaa elämäänsä ja elämänmuotoaan eri sosiaalisen median alustoissa valtaisan seuraajajoukon iloksi. Ninalla on TikTokissa yli 121 tuhatta seuraajaa, You Tube -kanavan tilaajia on lähes 36 tuhatta, Instagramissa seuraajia on yli 15 tuhatta. Tilit löytyvät @ninaonilo nimellä. Ninan elämä kiinnostaa ja some tuo puolet ansainnasta. Toinen puoli tulee yrittäjänä sisällöntuottamisesta ja graafikon töistä. Olen kuvittaja ja teen muun muassa julisteita, kortteja ja grafiikkaa, Nina kertoo. Työni on täysin ei paikkasidonnaista, voin tehdä sitä missä tahansa, kunhan nettiyhteydet toimivat.

ESIKUVANA PEPPI PITKÄTOSSU


Ehdoton esikuvani on ollut ja on Peppi Pitkätossu. Tuo vallaton ja itsenäinen tyttö, joka elää omannäköistä elämäänsä omassa Huvikummussaan. Minun Huvikumpuni on neljän pyörän päällä. Elokuvateattereissa pyörii parhaillaan tätä elämänmuotoa kuvaava palkittu elokuva Nomadland. Elokuvan nimi tulee sanasta nomad, joka tarkoittaa ihmistä, jolla ei ole vakituista asuinpaikkaa. Tuo aikoinaan monissa kulttuureissa vallinnut elämänmuoto on kadonnut lähes kokonaan, mutta se on heräämässä eloon, Nina pohtii.

Suunnittelemme road trippiä kiertäen Suomea. Luonto on kauneimmillaan ja kesä tarjoaa parastaan. Talven saapuessa ja tilanteen salliessa lähdemme Suomesta Etelä-Eurooppaan, Nina kertoo. Talvi täällä on niin kylmä, ettei autossa asuminen ole silloin mahdollista. Kesällä suurin hankaluus on hyttyset! Muuten elämä on kaikkien perustarpeiden kannalta helppoa, Nina toteaa. En ole katunut hetkeäkään tätä valintaa. Kuinka kauan tätä jatketaan – se jää nähtäväksi.

Suomen Voiteluainekauppa halusi ehdottomasti osallistua Ninan matkaan antamalla Enin öljyt ja öljynvaihdon pyörien päällä kulkevaan kotiin. Kotia pitää remontoida ja ennen kaikkea huoltaa myös tien päällä, Nina nauraa.Tony Hakovirta huolehti, että Ninan matkailuautoon vaihdettiin Enin moottoriöljyt

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-HapponenVEHKOSUON KOMPOSTIN LIIKETOIMINTA ON OSA LUONNON KIERTOKULKUA


Vehkosuon Komposti Oy:n pihassa seisoo valmiina lähtöön Komptech Topturn X60. Aumankääntäjä, joita löytyy vain muutama laatuaan Suomessa. Vaikuttava kone, jonka työskentelyleveys on 6 metriä ja maankääntökapasiteetti on 4500 kuutiota tunnissa. Koneen valtavan rummun ja heittoterien sekä tehokkaan ohjausyksikön yhdistelmä takaa, että kääntölaitteen tekemä karhe on täydellistä, sanoo Kaisa Liljamaa. Hän on toimitusjohtaja yrityksessä, joka tekee puhdistamolietteestä kompostoimalla ja jatkojalostamalla maanparannusainetta maatalouteen ja mullantekijöille. Raaka-aine on ennen käsittelyyn tuloa stabiloitu mädättämällä sekä kuivattu.Aumankääntäjä Komptech Topturn X60 on vaikuttava näky

SAHALAHDELLA ON HYVÄ YRITTÄÄ


Suomessa syntyy jätevesien puhdistamisen yhteydessä arvokkaita ravinteita ja orgaanisia yhdisteitä sisältävää lietettä noin miljoona tonnia vuodessa, kertoo Liljamaa. Meille raaka-aine tulee päivittäin muun muassa Tampereen Vedeltä läpi vuoden. Ravinteet saadaan takaisin luonnon kiertokulkuun juurikin kompostoimalla. Sitä me täällä Sahalahdella menestyksellisesti teemme, Liljamaa naurahtaa. Liiketoimintamme on konkreettisesti osa luonnon kiertokulkua. Kaisa Liljamaa on opetellut itsekin ajamaan mylläriä. Meidän konekuskimme Tommi Vaittinen on ollut kärsivällinen opettaja, hän toteaa.Vehkosuon Komposti Oy:n toimitusjohtaja Kaisa Liljamaa ja konekuski Tommi Vaittinen tekevät pitkää päivää sesongin taas alettua

KONERIKOT HUOLENAIHEENA


Meillä on toisena koneena Haybuster H1130 vasaramylly, joka soveltuu loistavasti erilaisen biomassan valmistukseen. Muu kalusto kuten traktorit ovat Fendt-merkkisiä. Mehän teemme myös lannanlevitystä ja maatalouskoneurakointia sekä pienempiä kaivuutöitä, Liljamaa mainitsee.

Koneidemme huollosta vastaa Satu Tiistola. Haasteena koneiden huollossa on ollut laakereiden ja terien ylikuumeneminen. Varsinainen sesonki alkaa huhtikuulla ja jatkuu myöhään syksyyn. Koneita huolletaan jatkuvasti, koska tuotantoon ei voi tulla taukoja. Laakeririkon kustannukset liikkuvat useissa tuhansissa euroissa ja päälle seisokki, joka siitä aiheutuu. Varaosia joutuu odottamaan usein viikkoja ja koronaepidemiasta johtuen osien toimitusajat ovat vain pitkittyneet, Liljamaa toteaa.

Tämä oli ongelma, joka piti ratkaista. Ratkaisua etsittiin kauan ja kokeiltiin monia eri vaseliineja. Kuulimme toiselta sahalahtelaisyrittäjältä Lubrication Engineers eli LE:n tuotteista, joita he käyttivät. Otimme yhteyttä Tony Hakovirtaan Suomen Voiteluainekaupalle ja hän tuli käymään. Me kävimme kaluston läpi ja kerroimme minkälaista tuotetta me haimme. Tuotteen pitää kestää vähintään 10 000 kilon paine. Rasvan pitää olla äärimmäisen sitkeä ja vedenkestävä, jotta se pysyy voideltavassa kohteessa eikä sitä tarvitse lisätä koko ajan. Voiteluaineen pitää myös kestää yli 250 °C lämpötiloja. Meille valikoitui tuotteeksi LE Almagard 3752 yleisrasva. Huollon murheet hävisivät saman tien, kun vaihdettiin tähän LE:n yleisrasvaan, Liljamaa sanoo. Sattui vielä niin sopivasti, että aumankääntäjän ohjekirjassa suositellaan käytettäväksi Eni Blasia 220 voimansiirtoöljyä ja KPV-rasvaa. Kaikki koneiden huollossa ja käytössä tarvitsevamme tuotteet saadaan nyt yhdestä paikasta, Liljamaa jatkaa.

Teksti: Sari Ristilä-Happonen
Kuvat: Tony HakovirtaOSTAJAT LÖYSIVÄT LUBRICATION ENGINEERS –TUOTTEET SOMESSA
Tony Hakovirta on tuonut testivideoillaan LE:n suuren ostajakunnan tietoisuuteen


Lubrication Engineers eli lyhyemmin sanottuna LE –tuotteita on myyty Suomessa jo yli 50 vuotta. LE on ollut teollisuuden erikoiskohteiden ostajien tuote. Tuotteiden hinta on korkeampi ja se rajaa ostajia, jotka ovat tottuneet maksamaan tuotteista vähemmän. LE-tuotteita ei tosin voi verrata muihin, toteaa Tony Hakovirta. Hintaero syntyy muusta kuin mielikuvamarkkinoinnista. Tuotteiden lisäaineet tekevät niistä täysin poikkeuksellisia eli tuotteiden väliset erot ovat todellisia, eivät vain lupauksia ja mielikuvia.

Tämä amerikkalainen voiteluaineiden huippubrändi ei ole löytänyt tietään suuremman käyttäjäkunnan tietoisuuteen, vaikka sitä on myyty Suomessa niin pitkään, Tony toteaa. Ei ennen kuin nyt! Aloitin LE-tuotteiden testaamisen ja testivideoiden tekemisen TikTokkiin. Testivideot herättävät valtavasti kiinnostusta ja ehkä myös epäuskoa, Tony pohtii. Monen on vaikea uskoa, että testeissä käytetyt vertailutuotteet ovat ominaisuuksiltaan niin paljon heikompia. Meille on tullut myymälään henkilöitä, jotka ovat ajaneet satojen kilometrien päästä vain tullakseen toteamaan omin silmin tuotteiden ominaisuudet.

Viime syksyn hauskin testaus tapahtui täällä Ylöjärvellä, kun firman pihaan ajoi muutaman nuoren kaverin porukka. He olivat nähneet TikTokissa tekemäni videon, jossa LE 802 Brake Cleaner –tuotteella poistettiin öljytynnyriin maalattu logo. Poikien BMW oli sotkettu graffiteilla. Me lähdimme poistamaan graffiteja 802 spraylla ja ne todellakin lähtivät. Tuo kuvattiin videolle ja pojat lähettivät myöhemmin autotalliltaan omilta videoita tuosta sotkujen poistosta. Maalipinta ei kärsinyt. Kaverukset ottivat tietoisen riskin ja se kannatti, Tony naurahtaa. Tuote on myös aivan järjettömän tehokas rasvan ja lian poistaja. 802 kuuluu myös niiden tuotteiden listalla, joka myydään saman tien loppuun, kun sitä tulee.

Jokainen LE-tuotteiden ostaja on ostanut lisää. Esimerkiksi LE 1233 tappirasva on niin menevä tuote, että jokainen saapunut erä myydään parissa päivässä loppuun. LE:n tuotteita ei saa Suomessa muualta kuin meiltä, Tony toteaa. Korona on heittänyt sen verran kapuloita rattaisiin, että Yhdysvalloissa on ollut tuotantovaikeuksia. Suurimmat maahantuonnin haasteet on kuitenkin koettu satamissa, joissa ei ole saatu tavaraa purettua merikonteista ja lähetettyä matkaan.

Vaikka tuote on kalliimpi, niin se maksaa käytössä itsensä takaisin. Siinä, kun niin sanottua tavallista tappirasvaa lisätään voideltaviin kohteisiin lähes päivittäin, niin LE:n rasva pysyy paikallaan ja rasvauskerrat vähenevät. Näin säästyy työtä ja rasvaa.

SOSIAALINEN MEDIA TAVOITTAA

Tony on panostanut todella voimakkaasti sosiaalisen median käyttämiseen myös myyntikanavana. Se on tällä varsin perinteisellä voiteluaine- ja suodatinalalla uutta. Äkkiä ei ajattelisi, että näillä tuotteilla päästään suuren yleisön tietoisuuteen juurikin sosiaalisessa mediassa. Eritoten TikTokissa, jonka moni mieltään nuorten käyttäjien some-alustaksi. Totuus on jossain siellä välissä. Käyttäjät ovat kaikenikäisiä. Katselukertoja testivideoilla on jo yli 1.4 miljoonaa kertaa.

Suomi on todella suuri maa ja tuntuu, että se unohtuu. Se mikä täällä etelässä ja suurissa kaupungeissa kiinnostaa on ihan eri kuin esimerkiksi Pohjois-Suomessa, Tony toteaa. On aivan huikeaa käydä tapaamassa asiakkaita pohjoisessa. Elämä siellä poikkeaa niin tyystin tästä etelän touhusta. Välimatkat on pitkiä ja luonto on koko ajan läsnä ihmisten elämässä. Sosiaalisen median kanavissa näkee miten nuoret ja vanhemmat viettävät vapaa-aikaa erilaisten moottoriajoneuvojen parissa. Mönkijät, moottorikelkat, traktorit ja muut on tärkeitä juttuja, Tony sanoo.

Teksti ja kuva: Sari Ristilä-Happonen