Hydrauliikkasuodattimet

Omat koneet
Rajaa tuloksia
 • Valmistaja
  • Hinta
    9023 tuotetta

   PAINESUODATTIMET


   Painesuodattimet jaetaan painealueidensa mukaan ja niissä on erilaisia rakenneratkaisuja. Lähes kaikissa suodatinjärjestelmissä on suojajärjestelmänsä eli ohivirtausventtiilit, jotka estävät suodattimia vaurioitumasta suodattimien tukkeutuessa ja/tai ylipaineen vuoksi.
   Painesuodatin on tyypillisesti ns. täysvirtasuodatin, jolloin koko pumpun tuottama öljyvirta kulkee suodattimen läpi. Ainoastaan kylmäkäynnistyksissä tai suodattimen tukkeutuessa osa öljyvirrasta kulkee ohivirtaussuojaventtiilin (by- pass) kautta. Suodattimien rakenteista puhuttaessa suodatinelementeille annetaan ns. romahduspainearvo (eng. Collapse pressure).

   Tämä tarkoittaa sitä, että jos suodatin tukkeutuu pahasti ja suodatinjärjestelmän by- pass – venttiilikään ei enää auta, niin suodatin menee kasaan ja aiheuttaa suuria ongelmia. Normaalisti by pass-venttiili aukeaa n. 5- 6 bar. paineella ja romahduspaineet vaihtelevat 10 bar (paluusuodatin) sekä 20 bar (painesuodatin) välillä. Suodatinelementin vaihtoaika alkaa merkkivalon sytyttyä ja / tai ns. pop up- indikaattorin näyttäessä maksimissaan sallittua paine-eroa.
   Osa korkeapainesuodattimista on ns. täyspainesuodattimia. Niiden tarkoituksena on suojata erittäin kriittisiä järjestelmiä esim. lentokoneiden, pelastuslaitosten isojen henkilönostimien, tms. hydrauliikkajärjestelmiä.
   Jos järjestelmäpaine on 200 bar, niin romahduspaine on 210 bar. Järjestelmiä valvotaan lastunilmaisimilla. Lastunilmaisin on sensori, joka ilmoittaa järjestelmän magneettisten partikkeleiden määrän yleisimmin varoitusvalolla.
   Painesuodattimet on kytketty juuri ennen ohjausventtiilistöä, jota ne suojaavat. Työkonekäytössä tällaisia suodattimia ovat mm. esiohjauksen suodattimet eli servot.

   PALUUSUODATTIMET


   Paineistetun öljyn tehtyä tehtävänsä öljyvirta tulee paluulinjaan paluusuodattimien läpi ennen paluuta säiliöön. Koska virtaus on hidasta, niin paluulinjaan voidaan laittaa suodatustehokkuudeltaan paljon tiheämpi suodatin. Esimerkiksi jos painesuodatin on 10 µ suodatin, niin paluulinjaan voidaan kytkeä 5 µ:n suodatin ja / tai vaikka vettä erottava suodatin.

   Suodattimen hinta koostuu monesta tekijästä. Suodattimien hinnoilla on merkitystä, koska erilaisia käyttökohteita ja vaatimuksia on valtava määrä. Välttämättä ei tarvitse hankkia kalleinta versiota, ellei käytössä olevan laitteiston tekniikka vaadi sitä. Perushydrauliikassa vanhaan hydrauliseen kippijärjestelmään ei tarvitse hankkia samanlaatuisia suodattimia kuin nykyaikaiseen hydrauliseen servojärjestelmään, joka löytyy metsä- ja kaivinkoneista, joissa käytettävät paineet ovat erittäin korkeat. Lyhyesti voidaan sanoa, että kun paine nousee, niin suodatusvaatimukset kasvavat.