FAQ

MITÄ MAKSUVAIHTOEHTOJA SUOMEN VOITELUAINEKAUPPA OY TARJOAA?

Yritysasiakkaiden maksuvaihtoehdot ovat verkko- tai sähköpostilla toimitettavat Suomen Voiteluainekauppa Oy:n lähettämät laskut. Yritysasiakkaat voivat valita maksuehdoksi myös Paytrail- ja Walley Bank –laskun, jolloin laskuttajana toimii valittu taho. Muita maksutapoja ovat pankki- ja luottokorttimaksu, Mobile Pay, jne.

Postiennakolla emme toimita tuotteita. Yritysasiakkaiden luottotiedot tarkastetaan ennen tilin avaamista.

Yksityishenkilöt maksavat tilauksensa verkkokaupassa valitsemallaan tavalla heti. Maksutapoina ovat: Paytrail-maksut eli pankki- ja luottokorttimaksut/verkkopankki, WalleyBank –lasku 14 tai 45 päivän maksuehdolla, MobilePay-maksu, korttimaksu noutomyymälässämme.


MITÄ TOIMITUSTAPOJA SUOMEN VOITELUAINEKAUPPA OY TARJOAA?

Tilaukset toimitetaan yritysasiakkaille Postin rahti- ja pakettipalveluna perille toimitettuna asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen. Yrityssiakas voi valita toimitustavaksi myös oman rahtisopimuksensa. Tilaukselle pitää ilmoittaa asiakkaan rahtisopimuksen numero.

Noutomyymälämme palvelee arkisin klo 8 – 17 osoitteessa Linjatie 2, 33470 Ylöjärvi.

Yksityisasiakkaat voivat valita toimitustavaksi Postin pakettilähetykset lähimpään Postin noutopisteeseen toimitettuna.


PALJONKO ON TOIMITUSMAKSU?

Toimitusmaksu muodostuu rahti- ja pakkauskuluista, joihin vaikuttaa tuotteen paino ja tilavuus. Myös ns. vaarallisten aineiden –toimituslisä nostaa rahdin hintaa.


KUINKA PITKÄ ON TOIMITUSAIKA?

Varastotuotteet lähtevät asiakkaalle tilauspäivänä, jos tilaus on tehty klo 16.00 mennessä. Toimitusaika on 1-3 päivää tilauksesta riippuen asiakkaan postivyöhykkeestä. Jos tuotetta ei ole varastossa, niin toimitusaika riippuu tuotteen saapumisesta varastoomme eli noin 2-4 viikkoa.


DO YOU SHIP OUTSIDE FINLAND?

For further information, please, contact our sales department. Please, call (+358) 10 339 2250.


MISTÄ TUOTTEET VOI NOUTAA?

Tuotteet voi tilata ja valita toimitustavaksi NOUTO. Noutomyymälämme palvelee arkisin klo 8-17 osoitteessa Suomen Voiteluainekauppa Oy, Linjatie 2, 33470 Ylöjärvi.


ONKO TUOTTEISTA TARJOLLA MUITA VAIHTOEHTOJA?

Tuotevalikoimastamme löytyy vaihtoehtoja eri valmistajilta samasta tuoteryhmästä. Apunasi on HAKU-toiminto, joka hakee sinulle eri valmistajien vastaavat tuotteet.


MISTÄ TIEDÄN TUOTTEIDEN YHTEENSOPIVUUDEN?

Voit olla yhteydessä myyntitiimiimme, jos epäröit tuotteiden yhteensopivuutta. Helpointa on olla yhteydessä sähköpostilla info@voiteluainekauppa.com tai soittaa myyntiimme puhelin 010 339 2250. HAKU-toimintoa käyttäen saat eri valmistajien vastaavat tuotteet selville.


ONKO TUOTTEILLA PALAUTUSOIKEUTTA?

Jos paketti on vaurioitunut kuljetuksessa, tee siitä meille välittömästi ilmoitus numeroon 010 339 2250.

Verkkokaupasta tilatuilla tuotteilla on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Tuotteen voi palauttaa, mikäli tuote on vahingoittumaton, käyttämätön, myyntikelpoinen ja alkuperäisessä pakkauksessaan.

Tuotteen palautus- ja reklamaatioasioissa tulee aina ottaa yhteys asiakaspalveluun puhelin 010 339 2250. Tuotteen mahdollisesta palauttamisesta on sovittava aina etukäteen. Asiakaspalvelun yhteystiedot löytyvät verkkokaupastamme kohdasta Yhteystiedot.
Asiakas vastaa palautuksesta aiheutuvista kustannuksista. Asiakkaalle hyvitetään tuotteen hinta ja alkuperäiset toimituskulut, joista on vähennetty tuotteen palauttamisesta aiheutuvat toimituskulut. Palautukset suoritetaan Postin palveluja käyttäen.


MITEN OTAN YHTEYTTÄ ASIAKASPALVELUUN?

Suomen Voiteluainekauppa Oy sijaitsee Tampereen kupeessa Ylöjärvellä osoitteessa Linjatie 2, 33470 Ylöjärvi. Jos mieltäsi askarruttaa jokin asia, niin soita numeroon 010 339 2250 tai laita meille sähköpostia osoitteeseen info@voiteluainekauppa.com

Asiakaspalvelumme on sinua varten. Löydät henkilökuntamme tarkemmat yhteystiedot nettisivuiltamme osoitteesta www.voiteluainekauppa.com Yhteystiedot-kohdasta.

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta. Julkaisemme säännöllisesti seuraavilla tileillämme Facebook, Instagram ja TikTok.