FRAGOL

Omat koneet
Rajaa tuloksia
 • Tyyppi
  • Hinta
    19 tuotetta
   Rajaukset:
   FRAGOL

   FRAGOL


   Saksalainen Fragol AG on toiminut vuodesta 1962 lähtien. Yhtiön pääkonttori on Mülheimissa. Fragol on erikoistunut lämmönsiirtoöljyihin, kompressori- ja vakuumipumppuöljyihin sekä elintarviketeollisuuden voiteluaineisiin. Lähes 60 vuotta tuotekehitystä teollisuuden tarpeisiin ja luotettavaa kumppanuutta.

   LÄMMÖNSIIRTOÖLJYT


   Fragolilla on Euroopan suurin lämmönsiirtoöljyvalikoima, joka kattaa tuotteet lämpötilaväliltä –110 °C - 430 °C. Fragol tarjoaa myös teknisen tuen asiakkailleen ja koulusta. Tuotteiden saatavuus on merkittävä etu kilpailijoihin nähden. Lämmönsiirtoöljyjä löytyy Fragolin tuotevalikoimasta yli 40 erilaista tuotetta. Lämmönsiirtoon voidaan käyttää synteettisiä aromaattisia lämmönsiirtonesteitä, mineraaliöjyjä, hydrattuja öljyjä (elintarvikelaatu H1), silikoniöljyjä, polyglykoleita ja vesiglykoleita.

   ELINTARVIKELAATUISET ÖLJYT


   Fragol valmistaa öljyjä, jotka täyttävät elintarvikekäyttöön tarkoitettujen öljyjen asetukset ja luokitukset. Elintarvikeluokan öljyjen kohdalla puhutaan valkoisista öljyistä. Valkoiset öljyt ovat erityisiä mineraaliöljyjä. Elintarvikeluokan öljyjen luokitusten ja sertifikaattien saavutuksen edellytyksenä ovat öljyn inerttisyys ja puhtaus, joka varmistetaan valmistusprosessissa. Elintarvikeluokitukset eli H1-merkintä ja sertifikaatit ovat Yhdysvaltain NSF- ja Euroopan INS-sertifikaatteja. Nämä takaavat, että öljy on hyväksytty prosesseihin, joissa elintarvikkeiden valmistuksen yhteydessä saattaa esiintyä tahatonta kosketusta elintarvikkeen ja öljyn välillä. Näiden sertifikaattien lisäksi on mahdollista saada Halal- ja Kosher-todistukset.

   HUUHTELU- JA PUHDISTUSNESTEET


   Fragol valmistaa myös huuhtelu- ja puhdistusnesteitä elintarviketeollisuuden käyttöön. Niitä käytetään tuotantoyksikön käyttöönoton yhteydessä tai sen öljynvaihdon aikana. Huuhtelu- ja pesunesteet eroavat toisistaan käyttötarkoituksen mukaan. Huuhtelunesteitä käytetään tuotantoyksiköiden liitosjäämien poistoon sekä laitteistojen öljynvaihdon jälkeen sisäseiniin kiinnittyneiden öljykalvojen poistamiseen. Huuhtelunesteitä ei voi käyttää öljy- tai muiden jäämien liuottamiseen. Niillä ei ole liuotuskapasiteettia.

   Puhdistusnesteiden liuotuskapasiteetti riittää puolestaan öljylietteen liuottamiseen eri tuotantolaitteistoista. Koostumuksensa vuoksi yksikään puhdistusneste ei ole saanut elintarvikeluokan hyväksyntää. Se on syy miksi elintarviketeollisuus käyttää lähes yksinomaan huuhtelunesteitä puhdistukseen.

   HT1-hyväksynnän saaneita huuhtelunesteitä käytetään pääasiassa ennen kuin laite täytetään loppukäyttöön tarkoitetulla HT1-lämpö-öljyllä. Huuhtelunesteen käyttö on erityisen merkityksellistä elintarviketeollisuudessa, kun uusia tuotantojärjestelmiä otetaan käyttöön. Asennusprosessin jättämät epäpuhtaudet pitää huuhdella pois ennen tuotannon käynnistämistä.

   Huuhtelunesteitä käytetään myös, kun järjestelmään vaihdetaan perinteisen lämpö-öljyn tilalle HT 1-öljyt (esimerkiksi valkoinen öljy). Vanhat öljyjäämät pitää huuhdella pois perusteellisesti.

   FRAGOLTHERM® FG-33 -huuhteluneste on yhteensopiva materiaalien kanssa, joita perinteisesti käytetään lämmönsiirtotekniikassa.

   ANDEROL-TUOTTEET


   Fragol toimii myös Anderol Lubricantsin tuotteiden valtuutettuna myyjänä. Anderolin synteettisiä tuotteita käytetään pääasiassa kohteissa, joissa koneelle ja voiteluaineelle aiheutuu lisärasitusta vaativien käyttöolosuhteiden vuoksi. Toinen toimiala, jolla Anderolin tuotteita käytetään valtavasti, on elintarviketeollisuus. Sille asetetut erityisvaatimukset käytössä olevien voiteluaineosien valinnan suhteen on tarkoin määritelty. Anderol H1 -voiteluaineilla on Kosher- ja Halal-sertifikaatit. Ne valmistetaan ISO 21469 (2006) -standardin mukaisesti.

   PRIVATE LABEL -TUOTTEET


   Fragol tarjoaa OEM-asiakkailleen ja kauppiailleen Private Label -palvelua. Asiakkaalle valmistetaan asiakkaan omalla tuotemerkillä tuotesarjoja. Private label –tuotteet valmistetaan samoista korkealuokkaisista perusöljyistä ja lisäaineista kuin muutkin Fragol-tuotteet.

   ASIAKKAALLE RÄÄTÄLÖIDYT TUOTTEET


   Fragol valmistaa niin sanotut räätälöidyt tuotteet asiakkaan toiveiden ja käyttökohteen mukaan. Nämä ovat tuotteita, jotka eivät kuulu tuotevalikoimaamme, vaan ne räätälöidään kullekin asiakkaalle erikseen. Fragol ratkaisee asiakkaan haastavienkin kohteiden voitelutarpeet.