NESTE

Omat koneet
Rajaa tuloksia
 • Hinta
   137 tuotetta
  Rajaukset:
  NESTE

  NESTE


  Neste perustettiin vuonna 1948 ja sen toiminta alkoi käytännöstä nollapisteestä. Suomessa ei ollut mitään vastaavaa alan liiketoimintaa eikä osaamista. Nesteen perusti ja omisti valtio. Yhtiön liiketoiminta-aloja olivat öljy- ja kemianteollisuus, kaasun välittäminen, varustamotoiminta sekä öljynetsinä ja –tuotanto.

  Kun Uolevi Raade tuli yhtiön toimitusjohtajaksi vuonna 1955, alkoi nousu Suomen suurimmaksi yritykseksi. Naantalin öljynjalostamo otettiin käyttöön vuonna 1957. Se oli Suomen ensimmäinen lajissaan. Toinen jalostamo avattiin Porvoossa vuonna 1965. Jalostamoista Naantalin toiminta lopetettiin vuonna 2021. Suomen teollistuminen ja samalla autokannan kasvu vaikuttivat 60- ja 70-luvuilla siten, että Nesteestä tuli Suomen suurin yritys. Neste jalosti venäläisen öljyn, jota maahantuotiin Neuvostoliitosta.

  Nesteen öljytankkerilaivasto muodosti kolmasosan Suomen koko kauppalaivastosta 70-luvulla. Legendaariset tankkerit Tiiskeri ja Enskeri olivat vetoisuudeltaan suurimpia.

  Suomi sai ensimmäisen pilvenpiirtäjänsä Espoon Keilaniemeen, kun Nesteen pääkonttori valmistui vuonna 1976. Sen korkeus on 83.6 metriä.

  Huoltamotoiminta alkoi vuonna 1983 Union-huoltamoilla. Kesoil-huoltamot siirtyivät kokonaan Nesteen omistukseen vuonna 1991. Ja jo seuraavana vuonna Union- ja Finnoil-huoltamot muuttuivat Neste-huoltamoiksi.

  Neste lähti sponsoroimaan Jyväskylän Suurajot MM-rallia vuonna 1994. Nimeksi tuli Neste Rally Finland. Historiallinen 26 vuotta kestänyt yhteistyö loppui vuonna 2020.

  Pörssiyritys Nesteestä tuli vuonna 1995.

  Nesteen tuotekehitys ja tuotanto tähtäävät siihen, että yritys pystyy tukemaan asiakkaitaan kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi 20 miljoonalla tonnilla vuosittain vuoteen 2030 mennessä. Nesteen tavoitteena on tulla kansainväliseksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. Tuo tavoite on jo saavutettu mitä tulee uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuotantoon. Neste on edelläkävijä uusiutuvien polttoaineiden ja öljytuotteiden jalostajana. Neste sijoittui vuonna 2021 maailman neljänneksi vastuullisimmaksi yritykseksi Global 100 –listalla. Vastuullisuus on tekoja.