ENI

Omat koneet
Rajaa tuloksia
 • Tyyppi
  • Hinta
   • Luokitus
     893 tuotetta
    Rajaukset:
    ENI

    ENI


    Yrityksen historiaa aletaan kirjoittaa perustamishetkestä ja nimestä. Juurikin siitä nimestä, jolla yritys tullaan tuntemaan ja josta se tunnetaan. ENIn kohdalla täytyy palata vuoteen 1926 ja Italiaan. ENIn juuret ovat Italiassa ja sen pääkonttori on aina ollut Roomassa.
    Ensimmäinen maailmasota ja 1920-luku olivat lähtölaukaus öljyalan alulle. Italian öljymarkkinoita hallitsivat suuret eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset yritykset.

    Italia oli ensimmäinen hiilivetyä tuottava maa Euroopassa. Italia ei kuitenkaan kyennyt hoitamaan liiketoimintaa kansallisesti, vaan sitä hallinnoivat ulkomaiset yritykset. Italian teollisuus ei ollut erityisen kehittynyttä etenkään öljy- ja energia-alalla, joka käsitti vain pieniä yrityksiä, joiden kilpailu- ja riskinottokyky oli mitätön verrattuna suuriin toimijoihin. Ulkomaisten yritysten vaikutusvalta oli merkittävä niin politiikassa kuin taloudessakin.

    Italian kansallinen energiapolitiikka otti ensimmäiset askeleensa kohti kansallista öljy-yhtiötä vuonna 1926, kun perustettiin yhtiö nimeltä AGIP (Azienda Generale Italiana Petroli). Samoihin aikoihin Po-joen laaksossa tehtiin valtava maakaasulöytö. Se pidettiin salassa aina toisen maailmansodan päättymiseen asti vuoteen 1945. Italia oli lähes raunioina sodan jälkeen. Lisäksi liittoutuneet vaativat AGIP öljy-yhtiön hajottamista. Tehtävä annettiin Enrico Matteille. Mattei ymmärsi asiaan perehtyessään, että juuri PO-joen laakson kaasukenttä oli todella merkittävä. Sen sijaan, että hän olisi lähtenyt hajottamaan Agipia, hän päätti lisätä tutkimustoimintaa kaasukentällä ymmärtäessään sen potentiaalin ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet Italialle. Mattei sai Italian hallituksen vakuutettua.

    Vuonna 1953 perustettiin kansallinen energiayhtiö ENI. Nimi tulee sanoista Ente Nazionale Idrocarburi eli ENI. Läpimurto oli tehty ja voitiin puhua italialaisesta ihmeestä. Yhtiö aloitti maakaasun ja polttoaineen jakelun kotitalouksille ja yrityksille. ENIn merkitys Italian taloudelle ja teolliselle kehitykselle on ollut valtava.

    Eni S.p.A. on tänä päivänä globaali toimija, jota pidetään yhtenä maailman seitsemästä "suurimmasta" öljy-yrityksestä. Yhtiöllä on toimintaa 66 maassa. Sen markkina-arvo on yli 55 miljardia dollaria. Työntekijöitä on maailmanlaajuisesti 31 000 ja heistä 21 000 työskentelee Italiassa.

    KUUSIJALKAINEN KOIRA


    Enin kuusijalkainen koira on symboloinut yritystä vuodesta 1953 eli sen perustamisesta lähtien.

    Kuusijalkainen koira symboloi auton neljää pyörää ja kuljettajan kahta jalkaa. Koira on myös nelipyöräisen miehen uskollinen ystävä.

    Miten kuusijalkainen koira sitten syntyi?

    Enin perustaja Enrico Mattei halusi logon, joka edustaisi Agipin Supercortemaggiore bensiiniä ja Agipgas maakaasua. Hän ideoi kilpailun, joka inspiroi italiaiset osallistumaan logon suunnitteluun. Kilpailu oli avoin kaikille ja palkintosumma oli 10 miljoonaa liiraa, joka vastaisi tänä päivänä 160 000 euroa. Kilpailun lopputuloksena oli kuusijalkainen koira, joka sylkee tulta. Kilpailuraati valitsi voittajaksi Luigi Brogginin syyskuussa 1952. Luigi Broggini oli varsinaiselta ammatiltaan kuvanveistäjä, joka oli asunut maanpaossa Pariisissa ja Sveitsissä fasististen vuosien aikana. Hän osallistui kilpailuun nimellä Giuseppe Guzzi, koska ei halunnut tulla liitetyksi kaupalliseen toimintaan. Olihan hän taiteilija. Brogginin poika vahvisti asian virallisesti vasta vuonna 1983 taiteilijan kuoleman jälkeen.Kuusijalkainen koira visualisoi voimaa, energiaa ja uskoa tulevaisuuteen.

    Koira nauttii niin suurta suosiota, että se edustaa tänäkin päivänä Eniä. Euroopassa on 18 000 Eni huoltoasemaa, joiden julkisivua tuo kuusijalkainen koira edustaa.

    ENI TUOTEVALIKOIMA


    Teollisuusvoiteluaineet


    Eni toimii kaikkialla maailmassa voiteluainemarkkinoilla. Teollisuusvoiteluaineiden tuotesarja käsittää voiteluaineet ja erikoistuotteet kattaen kaikki käyttökohteet. Tuotteet, jotka on suunniteltu teollisuuskoneiden, hydrauliikkajärjestelmien, turbiinien, kompressorien, laakereiden, vaihteistojen, työstökoneiden liukujohteitten, ilmatyökalujen ja teollisten voimansiirtolaitteet, voiteluun. Tuoteryhmistä suurin on hydrauliikkaöljyt, joiden kulutus ja kysyntä on suurinta.

    Teollisuusvoiteluaineiden tärkeimmät vaaditut ominaisuudet on määritelty ISO/DIN-standardeissa. Tämän lisäksi kone- ja laitevalmistajilla on omia erityisiä merkkikohtaisia vaatimuksia esim. EATON VICKERS, DAVID BROWN, DENISON, ALSTHOM, SIEMENS, jne. Teollisuusvoiteluaineet ovat perusöljystä ja lisäaineista yhteen sovitettuja ja sekoitettuja komponentteja. Lisäaineet määrittelevät öljyn käyttöominaisuuden sekä sen suorituskyvyn ja käyttöiän.

    Teollisuuden voiteluainesarjat ovat Eni OSO – sarjan tuotteet. Tuoteperheeseen kuuluu Eni OSO, Eni OSO S, Eni OSO D ja Eni OSO PM 46. Eni Arnica –sarjaa edustavat Eni Arnica, Eni Arnica P 46 ja Eni Arnica HVI 46.

    Maatalousvoiteluaineet


    Enin maataloudelle valmistetuista voiteluainevalikoimasta löytyy öljyt ja muut voiteluaineet traktoreiden ja muiden maatalouskoneiden sekä metsätyökoneiden voiteluun. Eni moottoriöljyt, voimansiirtoöljyt, hydrauliikkaöljyt, voitelurasvat sekä STOU-voiteluaineet erilaisia vaihdelaatikoita ja märkäjarruja varten. Kaikki tuotteet täyttävät konevalmistajien vaatimukset ja luokitukset.

    Maatalouteen kehitetyt tuotteet ovat monitoimisia Eni Multitech UTTO ja Eni Multitech STOU, joita voidaan käyttää muun muassa märkäjarru – ja vetopyörästön vaihteistoöljyinä. Maatalouskoneiden moottoriöljyjä edustavat Eni i-Sigma TOP, Eni i-Sigma TOP MS jaEni i-Sigma Performance.

    Ajoneuvojen voiteluaineet


    Enin ajoneuvoille valmistettujen voiteluaineiden tuotevalikoimasta löytyy jokaiselle moottorille ja käyttäjälle tarpeita vastaava tuote. Olipa sitten kyseessä henkilöauto tai moottoripyörä, kuorma-auto dieselmoottorilla tai traktori, sähköturbiini tai laivanmoottori kaikkiin löytyy pitkän öljynvaihtovälin tuote.

    Moottoriöljyt    Eni moottoriöljyt valmistetaan mineraalipohjaisista tai synteettisitä perusöljyistä, joihin lisätään erilaisia lisäaineita parantamaan käyttöominaisuuksia ja suorituskykyä. Lisäaineilla rajoitetaan sakan ja lietteen muodostumista sekä korroosio- ja mekaanista kulumista. Lisäksi lisäaineilla muutetaan perusöljyn fyysisiä ominaisuuksia kuten jähmepistettä, viskositeetti-indeksiä. Niillä estetään öljyn vaahtoamista ja muutetaan VM-kitkaa.
    Moottoriöljyillä on kaksi pääominaisuutta, joiden mukaan ne luokitellaan. SAE-luokitus perustuu öljyn viskositeetti-indeksiin. API ja ACEA -luokitukset ja valmistajien muut tekniset vaatimukset perustuvat suorituskykyyn.

    Eni moottoriöljyjä edustavat kevyen kaluston Eni i-Sint – tuotesarja, joka käsittää Eni i-Sint Tech, Eni i-Sint, Eni i-Sint Professional, Eni i-Base, Eni i-Base Professional öljyt.

    Raskaan kaluston käyttöön valmistettu tuotesarja on Eni i-Sigma – tuotesarja, joka käsittää Eni i-Sigma Universal, Eni i-Sigma TOP MS, Eni i-Sigma TOP, Eni i-Sigma Monograde, Eni i-Sigma Performance öljyt.

    Agip Novecento – tuotesarja on suunnattu klassikkoautoille. Sarjasta löytyvät moottoriöljyt ja vaihteistoöljyt.

    2-pyöräisille kehitetty tuotesarja on Eni i-Ride. Se pitää sisällään Eni i-Ride Racing, Eni i-Ride Moto, Eni i-Ride Scooter ja moottorikelkoille tarkoitetun Eni Snow Racing öljyt.

    Voimansiirto- ja vaihteistoöljyt    Voimansiirron merkitys on kaikissa ajoneuvoissa todella merkittävässä asemassa. Voimansiirto varmistaa moottorin tuottaman väännön siirtymisen vetäville pyörille.
    Voimansiirto pitää sisällään kytkimen, nivelakselin, tasauspyörästön, vaihteiston, vetoakselin ja vetonivelen.

    ATF-öljyt on tarkoitettu automaattivaihteistoille. Ne vaihdetaan nykyään vain kerran auton elinaikana.

    Teollisuuden käyttämät vaihteistot ja voimansiirtojärjestelmät ovat autoteollisuutta yksinkertaisempia. Teollisuuden järjestelmät tarvitsevat erikoisvoiteluaineita niihin kohdistuvan suuren rasituksen vuoksi. Öljyn lisäaineistus on merkittävässä roolissa, kun taataan, että öljy kestää rasituksen.

    Eni ROTRA –sarjan öljyt ovat huippuluokan voimansiirto- ja vaihteistoöljyjä. Eni ROTRA manuaalivaihteistolle ja Eni ROTRA ATF automaattivaihteistoille.

    Turbiiniöljyt


    Turbiinit ovat teknisesti pitkälle kehitettyjä moottoreita. Öljyllä on keskeinen asema niiden toiminnassa. Öljy varmistaa, että kone toimii ilman huoltokatkoja. Huoltokustannukset saadaan pidettyä mahdollisimman alhaisina, koska seisokkeja ei tule. Öljyllä varmistetaan myös, ettei konerikkoja tule.

    Turbiiniöljyt valmistetaan mineraalipohjaisista perusöljyistä. Öljyn pitää taata veden ja ilman erotuskyky ja tarvittaessa hapettumiskestävyys.

    Eni OTE – sarjan öljyt edustavat huippuluokan turbiiniöljyä. Sarjaan kuuluvat Eni OTE, Eni OTE GT ja Eni OTE 80/EP. Muut turbiiniöljysarjan tuotteet ovat Eni Alisma 32 PV ja Eni Turbo 23699.

    Kompressoriöljyt


    Kompressoreiden yleisimmät käyttökohteet löytyvät teollisuudessa työvälineiden voimanlähteenä, ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmistä, paineilmatyökaluista. Kompressoriöljyjen valmistaminen vaatii teknistä asiantuntemusta ja erittäin korkealaatuiset raaka-aineet. Kompressoriöljyn on kestettävä lämmöstä aiheutuvaa hapettumista ja jäähdytinkompressorien ollessa kyseessä erittäin alhaisia lämpötiloja.

    Eni Dicrea -sarja edustaa huippuluokan kompressoriöljyjä. Eni kompressoriöljysarjan tuotteet ovat Eni Dicrea, Eni Dicrea SX, Eni Dicrea ESX 100 ja Eni Dicrea S 150. Muut kompressoriöljysarjan tuotteet ovat Eni Betula, Eni Betula S, Eni Betula ESX ja Eni Sic C.